JULEKONSERT: BRITTEN 2

 JULEKONSERT: BRITTEN


Søndag 27. november 2022

Edvard Grieg-korene for barn og unge vender tilbake til Troldsalen! Etter stor suksess i fjor er vi glade for at de igjen skal framføre Benjamin Brittens «A Ceremony of Carols» i Troldsalen.

A Ceremony of Carols er et av Benjamin Britten (1913-1976) sine mest kjente og populære verk. Stykket blir ofte sunget i juletiden.

Benjamin Britten var 29 år gammel da han i løpet av et fem ukers langt seilas fra New York til England begynte å komponere verket. På veien seilte de gjennom Canada, hvor Britten kjøpte en bok med poesi fra middelalderen. Denne boken, sammen med gregoriansk sang og dikt fra 13-1500-tallet ble hovedinspirasjonen til det storslåtte «A Ceremony of Carols». Stykket er et godt eksempel på Brittens teknikk, tradisjonell og moderne på samme tid. Verket ble fremført i sin helhet for første gang i 1943 med guttekor og harpe og oppnådde umiddelbart stor popularitet.

Edvard Grieg korene for barn og unge er en storstilt satsing på sang og koropplæring for barn og unge. I Edvard Grieg korene tas korsang på alvor, og barna blir helt fra 6-årsalderen opptrent i korrekt stemmebruk, gehør og samsynging. Samarbeid med de aller fremste klassiske kulturinstitusjonene i Bergen, Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera, trener barna fra tidlig alder i deltagelse på store konserter eller operaproduksjoner med høyt og profesjonelt nivå.

EGK pyramiden tar sikte på å oppfostre sangere fra 6 til 26 år, fra aspirantkorene, via hovedkorene til ungdomskoret. De som ønsker å satse på et høyt nivå blir loset inn i talentprogrammet EGK-talent og programmet for musikkstudenter, Unge Stemmer.