Puccini – Madama Butterfly 2

Puccini – Madama Butterfly


Lørdag 05. mars 2016

Edvard Grieg deltar i fremførelsen av Bergen Nasjonale Operas oppsetning av Puccinis Madama Butterfly.

Øst møter vest i Puccinis mesterverk der den japanske geishaen Madama Butterfly forføres og forkastes av amerikanske Pinkerton. Ut fra hennes knuste hjerte strømmer noen av operahistoriens mest fortryllende arier.
Madama Butterfly er en av verdens mest spilte operaer og temaet har stadig appell:  Kulturkollisjoner, kjærlighet, skam og selvmord.

Cio-Cio San og Pinkterton møtes – hun med en drøm om den amerikanske friheten, han med lengsel etter det eksotiske Østen.

Som et speilbilde av møtet fusjonerer Puccini japanske og vestlige toneklanger inn i sitt følelsesladede musikkdrama.

SOLISTER I VERDENSKLASSE OG EN KVINNELIG DIRIGENT

Den sør-koreanske lyriske sopranen Sae Kyung Rim synger rollen som Cio-Cio-San. Hun har allerede spilt rollen til flotte kritikker, senest i vår på Statsoperaen i Wien. Her i Bergen får hun en ung og fremadstormende motspiller i tenoren Rame Lahaj, som de siste årene har sunget flere av Puccinis hovedroller på verdens scener. Eun Sun Kim dirigerer Bergen Filharmoniske Orkester.

REGISSØR MICHIELETTO – KOMPROMISSLØS OG ÆRLIG

Regissøren er italienske Damiano Michieletto, som siden debuten i 2003 har bygget opp et renomme som en av de mest innovative kunstnerne i bransjen. Michieletto tar oss med til den neonbelyste kulturelle smeltedigelen i dagens Nagasaki, hvor dramaet som utspilles likevel er tidløs. Selv om vi ikke ser parasoller og kimonoer, ser vi tydelig hvordan asiatisk tradisjon og amerikansk opportunisme kolliderer med samme rystende klarhet som i 1904, da Puccini skrev sitt dypt rørende mesterverk.