Venter 2

Venter


Onsdag 22. mai 2019

Foto: Stephen Gill / fra serien og boken: The Pillar / 2015 – 2019

Venter

av Calixto Bieito & Karl Ove Knausgård

onsdag 22. mai kl. 18.45 – Kjøp billett
torsdag 23. mai kl. 19.30 – Kjøp billett

Peer Gynt, slik Solveig ser det.

​Hvordan blir Norges nasjonalepos sett med Solveigs øyne? Hva kan hun som venter fortelle?

Årets festspill åpner med urpremieren på en symfonisk pasjonshistorie til musikk av Edvard Grieg. Romanforfatter Karl Ove Knausgård har skapt en moderne Solveig i poetisk novelleform, som danner bakteppet for forestillingen. Regien er ved katalanske Calixto Bieito, som tidligere har snudd opp ned på Ibsen-stykkene Peer Gynt og Brand under Festspillene i Bergen.

– Temaet i Venter er menneskets ensomhet; en ensomhet ingen kan fri seg fra, og de små detaljene og historiene som utgjør vår eksistens, sier regissøren.

Rollen som Solveig fylles av den norske sopranen Mari Eriksmoen, som har med seg Bergen Filharmoniske Orkester og 16 sangere fra Edvard Grieg Kor under ledelse av dirigent Eivind Gullberg JensenSarah Derendinger, som blant annet har jobbet med OL-åpningen i London, står for videodesign. Og Peer? Han dukker muligens opp, i en ukreditert rolle.

Venter er en internasjonal samproduksjon, og skal videre til en rekke byer i Norden og Europa.

«Over meg kom noen åkerkråker flygende innover. Flere fulgte, og snart var luften svart av fugl. Det var som et teppe av kjøtt, tenkte jeg, med vakre, foranderlige mønstre i svart og blått, som i neste øyeblikk oppløste seg (…)»
– KARL OVE KNAUSGÅRD

Medvirkende
​Calixto Bieito regi, idé, konsept
Karl Ove Knausgård libretto
Sarah Derendinger videodesign
Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor
Eivind Gullberg Jensen dirigent
Mari Eriksmoen sopran
Alexander Nohr baryton