Hilde Veslemøy Hagen 1

Hilde Veslemøy Hagen


Hilde Veslemøy Hagen 2

Hilde Veslemøy Hagen er fra Bergen og har utøvende hovedfag i sang fra Griegakademiet, hvor hun studerte med Hilde Haraldsen Sveen. Hilde har et bredt repertoar og har vært solist i en rekke oratorier og kirkemusikalske konserter, blant dem Händels Messias, Bachs H-moll messe og Johannespasjonen,  Haydns Skapelsen og Årstidene, Mozarts Requiem og Brittens The Company of Heaven.

Gjennom årlig medvirkning i Musica Nords konsertserie «Grieg in Bergen», sang og fortalte hun historien om Edvard Griegs liv i mer enn hundre konserter. Hun har dessuten holdt flere solokonserter på Troldhaugen, både i villaen og i Troldsalen. I operasammenheng har hun blant annet hatt roller som Nattens dronning i Mozarts Tryllefløyten i (Grieghallen i Bergen og i Järna Kulturhus, Sverige), som Baby Blue i Libby Larsens Dreaming Blue og i Knut Waages opera Veslefrikk i Tromsø, og Szeged, Ungarn. Hun har vært solist med Bergen Filharmoniske orkester og har medvirket i en rekke produksjoner med Bergen Nasjonale Opera, både som solist og korist.

Hilde har vært medlem av Edvard Grieg Kor (tidligere KorVest) siden starten i 2003, og har siden den gang deltatt i de fleste av korets konserter. Hun medvirker også som korist på flere CD-innspillinger med Bergen Filharmoniske orkester og kor. I 2005 mottok hun Bergen Kommunes etableringsstipend.