Ingvill Holter 1

Ingvill Holter


Ingvill Holter 2

Ingvill er en allsidig sopran med et stort scenisk talent. Hun har gjort roller i opera- og teaterproduksjoner, men trives også godt i ulike typer mindre ensemble. Ingvill har en stor interesse for tidligmusikk, og er mye brukt som solist med dyktige barokk-ensembler i inn- og utland. Hun er fast medlem i middelalderensemblet Currentes som slapp sin andre plate, Altera Luce, høsten 2017.

Ingvill er fast ansatt som 2. sopran i vokalensemblet Edvard Grieg Vokalensemble som består av åtte profesjonelle sangere. I tillegg til å holde egne a cappella-konserter, er de fast samarbeidspartner med store kulturorganisasjoner som Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera.Edvard Grieg Vokalensemble holder et meget høyt kunstnerisk nivå og er en viktig resurs i kor-Norge. Våren 2019 kom ensemblets første plate under plateselskapet Chandos

Sammen med pianist Marita Kjetland Rabben utgjør Ingvill duoen Vestavill som er kjent for sine konsertkonsept hvor musikk, tekst og historie blir til forestillinger. I 2017 gav duoen ut sin debutplate «Optisk bedrag» på Øra Fonogram. De siste årene har duoen turnert med forestillingen «En sannhet med modifikasjoner» og konserten «Jostedalsrjupa» – begge med musikk komponert for duoen av henholdsvis Trygve Brøske og Henning Sommerro. Et nytt bestillingsverk av Trygve Brøske er innvilget for 2023, og en ny forestilling skal ut på turné i 2023/2024.

Ingvill har en bachelor fra Griegakademiet i Bergen og master i utøvende sang fra Det Kongelige Danske Musikkonseravtorium i København. Hun har studert med Hilde Haraldsen Sveen og Helene Gjerris, samt tatt timer hos Susanna Eken.

Ingvill er også en ettertraktet sangpedagog som underviser privat og holder stemmebrukskurs og seminar for kor og ensembler.