Edvard Grieg Kor deltar på BBC Proms 2023  2

Edvard Grieg Kor deltar på BBC Proms 2023 


Det er en stor ære for oss å være en del av BBC Proms i Royal Albert Hall, London 11. august.

BBC Proms er verdens største internasjonale musikkfestival, og i dag ble det kjent at Edvard Grieg Kor er en del av programmet for 2023-sesongen.  

Dette er en milepel for Edvard Grieg Kor og en stor honnør til det klassiske musikkfeltet i Bergen.

Edvard Grieg Kor vil under konserten fremføre to verk av den ungarske komponisten György Ligeti, Requiem og LUX AETERNA.   

Requiem vil Edvard Grieg Kor fremføre sammen med Royal Northern College of Musics kammerkor, London Philharmonic Orchestra and Choir, og vil dirigeres av Edward Gardner. LUX AETERNA – Ligetis virtuose a cappella-mesterverk, vil Edvard Grieg Kor fremføre alene, dirigert av Edward Gardner. 

Det blir virkelig fantastisk å se våre 20 sangere i Edvard Grieg Kor fremføre a cappella i en av verdens mest ikoniske konsertsaler.

Edward Gardner ble sjefdirigent for Edvard Grieg Kor for tre sesonger i 2021, og siden den gang har det bergensbaserte koret arbeidet tett med ham som et a cappella-ensemble.  

– Edvard Grieg Kor er sentral for musikkutøvelsen i Bergen, og helt siden jeg startet mitt arbeid i denne byen har jeg blitt imponert over kvaliteten, allsidigheten og engasjementet i gruppen. Det er et stort privilegium å ha en sentral rolle med disse fantastiske sangerne, sier Gardner  

Edvard Grieg Kor reiser til London i begynnelsen av august for omfattende øvinger med London Philharmonic Orchestra og Edward Gardner i forkant av konserten 11. august.  

Dette er absolutt den høyest profilerte konserten Edvard Grieg Kor noen gang har gjennomført, og det er en anerkjennelse av det ekstraordinære talentet og dedikasjonen til Edvard Grieg Kor-sangerne at vi nå arbeider på det aller høyeste nivået innen klassisk musikk! Det kommer til å bli en fantastisk sommer for oss, uansett vær, avslutter Simon Kirkbride.