Carmina Burana 2

Carmina Burana


Grieghallen

Torsdag 26.september kl.19.30

Seks kor og stort orkester hyller våren, kjærligheten og den gode maten og drikken i Orffs Carmina Burana, og Dag Jensen, en av verdens ledende fagottister, urframfører Olav Bergs fagottkonsert.

«O Fortuna!» innleder Carl Orffs spektakulære mesterverk Carmina Burana, trolig det mest framførte korverk i moderne tid. Det musikalske uttrykket i verket veksler mellom korpartier med kraftfulle, primitive rytmer og enkle harmonier til avsnitt preget av den gregorianske kirkemusikken og tysk folkemusikk. Tekstene hyller våren, ungdommen, kjærligheten, erotikken og lovpriser god mat og godt drikke.

Kveldens solist, Dag Jensen, er en av verdens ledende fagottister, og ble engasjert som kontrafagottist i Bergen Filharmoniske Orkester som 16-åring. Etter kort tid rykket han opp som alternerende solofagottist. Han flyttet så til Tyskland hvor han har vært solofagottist i flere orkestre. Jensen har spilt inn flere cder, er aktiv som solist og kammermusiker samtidig som han underviser. Han har hatt et særlig fruktbart samarbeid med komponisten Olav Berg, og har uframført flere av hans verk.

«Et lærebokeksempel på fagottvirtuositet som sprer god stemning. Absolutt anbefalt!», skriver tyske Klassik.Heute om Jensens innspilling av Bergs konsert. 

Aziz Shokhakimov innleder kveldens konsert med den kanskje mest berømte satsen fra Berlioz’ Romeo og Julie, feenes dronning Mabs scherzo. Hele den dramatiske symfonien framføres under ledelse av Sir Mark Elder i april 2025.

Aziz Shokakimov – dirigent

Sarah Aristidou – sopran

Lawrence Zazzo – kontratenor

Andrei Bondarenko – baryton

Dag Jensen – fagott

Bergen Filharmoniske Kor

Edvard Grieg Kor

Edvard Grieg Ungdomskor

Edvard Grieg Jentekor

Edvard Grieg Guttekor

Kor fra Bergen Private Gymnas

Håkon Matti Skrede – kormester

Bergen Filharmoniske Orkester

Hector Berlioz – Dronning Mabs scherzo, fra Romeo og Julie

Olav Berg – Fagottkonsert (urframføring)

Carl Orff – Carmina Burana

Varm opp til konserten på Bergenphilive:
Hector Berlioz: Symphonie fantastique
Hector Berlioz: Grande messe des morts
Olav Berg: Bratsjkonsert