FLAGGERMUSEN 1

Premiere lørdag 9. mars 2024 kl. 18.00 
Spilles også 11., 13. og 15. mars kl. 19.00 

SPRUDLENDE OPERETTE
Flaggermusen er en operette skrevet av den østerrikske komponisten Johann Strauss d.y. Med sin blendende musikk og sprudlende humor har den begeistret publikum over hele verden i 150 år. 

Det handler om hevn og kjærlighet i en festlig og forviklingsrik dag i adelsmann Gabriel von Eisensteins liv. Adelsmannen skal snart sone en kortvarig fengselsstraff for ærekrenkelse, men hans venn dr. Falke overtaler han til først å bli med på et overdådig maskeradeball hos prins Orlovsky. Men dr. Falke har ikke helt rent mel i posen, på festen akter han nemlig å hevne seg på sin venn, som ved en tidligere anledning etterlot han i bedugget tilstand – utkledd som flaggermus – til hele byens forlystelse. 

Utroskap og forkledning er hovedingrediensene i denne godt planlagte hevnen, og det viser seg snart å være en dårlig kombinasjon for både von Eisenstein og hans kone, som begge har sine svin på skogen. 

Flaggermusen er en feiring av livet, kjærligheten og gleden – og musikken er en fest i seg selv! Johann Strauss d.y. var en mesterlig komponist, og hans karakteristiske valser og operette-melodier strømmer gjennom hele stykket. Fra den fengende ouvertyren til de strålende ariene og ensemblestykkenes harmonier, skaper musikken en atmosfære av ren glede og romantikk. 

I Grieghallen får du oppleve en helt ny versjon av forviklingene, basert på Adam Prices nye manus, hvor handlingen er flyttet fra Wien til Oslo og Bergen.

DEN DANSKE SUKSESSFORFATTEREN ADAM PRICE, KJENT BL. A. FOR DEN PRISBELØNTE TV-SERIEN BORGEN, MODERNISERER DENNE KLASSIKEREN TIL EN KOMEDIE FRA VÅR TID.

Husker du da Den glade enke 2.0 herjet i Bergen? Vi er stolte over å ønske Adam Price velkommen tilbake, nå som manusforfatter på vår nye produksjon av Flaggermusen!

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera i samarbeid med Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Korene

FLAGGERMUSEN
Operette i tre akter 

Johann Strauss d.y. / Musikk 
Karl Haffner og Richard Genée / Libretto 
Omskrevet av Adam Price, oversatt til norsk 

Alfred Eschwé / Dirigent

Håkon Matti Skrede / Kormester

Bergen Filharmoniske Orkester 
Edvard Grieg Kor

Fremføres på norsk. Sangene tekstes på norsk.
Varighet ca. 2 timer og 40 minutter, inkludert 30 minutter pause 

Innledning før hver forestilling i Grieghallens foajé i 2. etasje 

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Kor