Om EGK 1

Edvard Grieg Kor


Om oss


Edvard Grieg Kor (EGK) er vestlandets profesjonelle kor, sammensatt av de åtte faste sangerne i EGV og 8-24 gjestesangere. EGK er ledet av sjefdirigent Edward Gardner, som også er sjefsdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester og London Philharmonic Orchestra, og tidligere musikalsk leder for English National Opera og Glyndebourne Touring Opera.

De senere årene har Edvard Grieg Kor oppnådd anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til egne konserter regionalt, nasjonalt og internasjonalt, medvirker EGK i forestillinger og innspillinger i verdensklasse gjennom sitt virke som operakor og symfonisk kor for Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester. Sammen med Bergen Filharmoniske Orkester, har koret vunnet prestisjetunge Gramophone-priser, deriblant ‘Recording of the year’ for «Peter Grimes». 

Edvard Grieg Kor skal være en del av programmet til BBC Proms 2023, og vil opptre i Royal Albert Hall i London 11.august alene, og sammen med Royal Northern College of Musics kammerkor, London Philharmonic Orchestra and Choir, og vil dirigeres av Edward Gardner.

Om EGK 2

Ønsker du å
komme i kontakt ?

Simon Kirkbride

General Director/Daglig leder

Solveig Lavik

Assisterende daglig leder