Om EGV 1

Edvard Grieg Vokalensemble


Om oss


Edvard Grieg Vokalensemble (EGV) er et av Norges ledende vokalensembler, og har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse.
EGV er basert i Bergen og har siden 2013 vært residensensemble ved Edvard Griegs hjem, Troldhaugen.

Vokalensemblet opptrer som åttestemt a cappella ensemble ledet av musikalsk leder av Paul Robinson. EGV har blitt tildelt en rekke verk og arrangementer, bland annet av komponistene Marianne Reidarsdatter Eriksen, Torstein Aagaard-Nilsen, Kim André Arnesen, Jonathan Rathbone og David Lang. Voces8, Barokkanerne, Manchester Camerata og Barokksolistene er bland ledende ensembler EGV har samarbeidet med, og koret har oppnådd gode kritikker for sin innspilling på Chandos, ‘Edvard Grieg Kor sings Grieg’. EGV er residentensemble ved Trollhaugen og ved Royal Northern College of Music i Manchester, UK.  

Om EGV 2

EGK samarbeider jevnlig med FiB, KODE, Griegakademier, og Bergen Kirke Autunnale, og fortsetter å etablere nye samarbeidsprosjekter med andre norske kulturorganisasjoner som Siste Kapittel og OseanaLive. EGV arbeider også med amatørkor gjennom Møt Koret programmet.

I tillegg til deres travle konsertkalender, jobber sangerne i EGV som mentorer og instruktører for EGK Barn&Unge; Edvard Grieg korenes utdanningsinstitusjon, og de har designet en banebrytende workshop som introduserer A capella korsang til barn i bergensskolene gjennom Den Kulturelle Skolesekken (DKS).

Ønsker du å
komme i kontakt ?

Simon Kirkbride

General Director/Daglig leder

Solveig Lavik

Assisterende daglig leder